Ministrul Muncii: Sute de proiecte plătite cu bani de la buget, deși puteam cere rambursare de la UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, susține că sute de proiecte au fost realizate cu bani de la bugetul de stat, fără a fi rambursați de Uniunea Europeană, deși s-ar fi putut cere acest lucru. ”Nu vreau să mă gândesc la motivul pentru care s-a întâmplat asta”, a spus ministrul.

"A fost o bătaie de joc, de neînchipuit, în gestionarea accesării fondurilor europene. Am găsit acum, după trei luni, că sunt sute de cereri de rambursare neintroduse la Comisia Europeană.

Cererile erau pe anumite proiecte care au fost plătite din banii de la buget și banii nu au fost ceruți de la Uniunea Europeană", a declarat ministrul Muncii, la Realitatea TV.

Cu privire indemnizațiile asistenților persoanelor cu handicap, ministrul a dat asigurări că ei își vor primi banii și retroactiv, din septembrie.

"În condițiile în care anul acesta avem un an de secetă, iar în toamnă s-ar putea să avem și inundații, situația devine îngrijorătoare", mai crede Câmpeanu.

Cu toate acestea, ministrul susține că "Bugetul Ministerului Muncii asigură, pentru anul acesta, atât plata salariilor, cât și a pensiilor și indemnizațiilor, fără probleme".

De asemenea, Mariana Câmpeanu precizează că ministerul caută soluții pentru a facilita integrarea tinerilor în câmpul muncii.

Referitor la contestațiile pensionarilor din câteva regiuni ale țării, Câmpeanu neagă că aceștia nu și-ar fi primit banii și susține că plângerile lor au fost cauzate de "anumite întârzieri" ale pensiilor.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite