Ministrul Muncii: Mamele vor primi indemnizaţii majorate şi pentru luna octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a anunţat că indemnizaţiile pentru mame se vor acorda la noua valoare, reprezentând 85% din venitul net, inclusiv pentru luna octombrie, deşi legea a fost promulgată abia azi.

"Sunt foarte bucuroasă că a fost promulgată legea şi în sfârşit s-a rezolvat şi problema mămicilor pentru că erau ultimele care au rămas fără să li se reîntregească drepturile pe care le-au avut. Legea intră în vigoare în momentul în care este promulgată în Monitorul Oficial, iar banii vor fi primiţi în noiembrie pentru octombrie şi de acolo în fiecare lună", a explicat Mariana Câmpeanu.

Câmpeanu susţine că legea nu se aplică retroactiv, pentru că actul normativ prevede majorarea drepturilor începând cu luna octombrie.

“Se aplică de la 1 octombrie, deci în noiembrie mamele vor primi banii pe octombrie", a subliniat Mariana Câmpeanu.

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat azilegea care majorează indemnizaţia de creştere a copilului, de la 75% la 85% din cuantumul venitului net.

Legea respectivă mai prevede menţinerea pragului de 3.400 de lei la acordarea procentului de 85% din venitul net, precum şi renunţarea la condiţionarea acordării concediului de creştere a copilului şi a indemnizaţiei de creştere a copilului doar pentru primii 3 copii din familie.




Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite