Ministrul Mediului: "Duminică s-ar putea forma un nou ciclon, care va afecta mai ales Moldova"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Mediului, Laszlo Borbely
Ministrul Mediului, Laszlo Borbely

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat astăzi că un nou val de ploi abundente ar putea afecta, duminică, în special judeţele din Moldova. El a spus acest lucru în timpul vizitei în localităţile afectate de inundaţii în Harghita, unde a remarcat că efectele inundaţiilor sunt în strânsă legătură cu defrişările masive făcute în ultimii ani.

Potrivit prognozei meteo, vineri şi sâmbătă nu vor fi precipitaţii însemnate cantitativ, acestea urmând să-şi facă simţită prezenţa duminică, a mai explicat Borbely.

Cod roşu de inundaţii pentru râurile Prut, Siret şi Olt a fost prelungit până duminică la ora 16.00
Codul galben de precipitaţii abundente, prelungit pentru nordul Moldovei şi Carpaţii Orientali

"Duminică s-ar putea să se formeze un nou ciclon, care va afecta mai ales Moldova, cu ploi însemnate", a declarat ministrul Mediului, citat de Mediafax.

Intensificarea controalelelor în sectorul silvic şi împăduriri de şase ori mai multe decât anul trecut, sunt remediile în viziunea lui Laszlo Borbely. El a făcut apel la primăriile care au în proprietate zone despădurite abuziv să facă proiecte pentru a accesa banii necesari replantării, de la Fondul de Mediu.

"Am avut mai multe acţiuni de control pe linia defrişărilor, am dat amenzi şi am întocmit şi dosare penale. Astfel de controale, pe care le vom desfăşura împreună cu Ministerul Administraţiei, vor fi intensificate şi, în paralel, în perioada următoare vom face împăduriri de şase ori mai multe decât în 2009, inclusiv în Harghita. Avem bani pentru asta", a spus Borbely.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite