Pe caniculă Ministerul Sănătăţii recomandă: evitatea expunerii la soare şi consumul de lichide

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei în această perioadă cu temperaturi extreme să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi 18.00. Se recomandă consum de lichide, fructe şi legume proaspete şi iaurt şi să nu se consume alcool.

Specialiştii din Ministerul Sănătăţii recomandă ca în cazul expunerii la soare la orele amiezii trebuie să folosim o ţinută adecvată: pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.

De asemenea, în perioadă de caniculă, medicii recomandă duşuri călduţe pe parcursul zilei, iar aerul condiţionat trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu cinci grade mai mică decât temperatura ambientală.

Alcoolul (inclusiv bere sau vin) nu trebuie consumat deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii.

Este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.



Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite