Ministerul Sănătaţii le va cere medicilori să aleagă între sistemul de stat şi cel privat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat că ministerul pe care îl conduce lucrează deja la elaborarea unui proiect de lege prin care medicii nu vor mai potea lucra simultan şi în sistemul public şi în cel privat.

De altfel, încă de la sfârşitul lunii iulie ministrul Sănătăţii a declarat că pentru medicii care lucrează atât în sistemul public, cât şi în cel privat ar trebui să existe o delimitare clară a activităţii. Potrivit lui Cseke Attila, în aceste cazuri este de fapt mai mult o problemă de etică, deoarece există cazuri cănd pacientul este pus să plătească de mai multe ori.

"Acest lucru trebuie eliminat, pentru că, din punct de vedere al sistemului medical nu şi-a dovedit eficienţa, iar din punct de vedere al pacientului această soluţie este păguboasă. Practic astăzi ceea ce se întâmplă este următorul lucru: pacientul se duce la spitalul public, dimineaţa, i se fac analizele şi este rechemat la clinica privată de către acelaşi medic, după-amiază, unde mai este de multe ori şi taxat. Deci, practic, pacientul care plăteşte şi contribuţie de sănătate, plăteşte şi după masă o taxă pentru un serviciu efectuat pe banii spitalului public, de către acelaşi medic care lucrează şi în public şi în privat", a spus Cseke Attila.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite