Ministerul Sănătăţii: Reacţiile adverse ale vaccinului antipandemic, uşoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

După imunizarea împotriva virusului pandemic, în urma analizelor, dintre cele 30 de posibile reacţii adverse raportate s-au confirmat 13, a anunţat Comitetul de Gripă constituit de Ministerul Sănătăţii.

Reacţiile adverse confirmate au fost uşoare şi s-au manifestat prin roşeaţă la locul vaccinării, stări de subfebrilitate pasageră, dureri de cap. Nu a fost înregistrată nicio reacţie adversă severă postvaccinală, spun oficialii ministerului de resort, citaţi de Agerpres.

Conform ultimelor raportări, Centrul Naţional de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile a informat că până la data de 17 ianuarie au fost vaccinate împotriva virusului pandemic 1.241.969 persoane. Dintre acestea, 700.353 s-au imunizat în săptămâna 11-17 ianuarie.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, un deces la o persoană cu boli cronice şi 45 de noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 au fost confirmate în ultimele 24 de ore.  Totalul cazurilor de gripă cu virus A/H1N1 pandemic în România este de 6.778, dintre care 109 decese.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite