Ministerul Sănătăţii: Începe sezonul gripal. A crescut numărul infecţiilor respiratorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii recomandă ca cei mici să fie aduşi la consult la primele simptome de gripă
Medicii recomandă ca cei mici să fie aduşi la consult la primele simptome de gripă

Medicii au constatat debutul sezonului gripal, deoarece numărul infecţiilor respiratorii acute a crescut. În ultima săptămână s-a înregistrat decesul unui copil din Satu Mare, precum şi 31 de cazuri de gripă, informează, Ministerul Sănătăţii.

Numărul total al infecţiilor respiratorii acute raportate este de 91.062, în creştere cu 16 % faţă de cel înregistrat în săptamâna precedentă.

"Ca urmare, se constată debutul sezonului gripal, activitatea gripală evoluând cu intensitate medie, în focare locale (judeţele Iaşi si Constanţa) şi cu cazuri sporadice în restul teritoriului", transmite un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Dintre cele 31 de cazuri de gripă 24 au fost de tip AH1N1, câte unul în judeţele Braşov, Brăila, Galaţi, Iaşi, Maramureş, Satu Mare, Timiş, câte două în Bihor, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dolj, Prahova, Bucureşti şi trei în Bistriţa.

Un caz de gripă a fost de tip AH3N2 şi s-a înregistrat în judeţul Iaşi, iar alte şase au fost de tip B şi au fost consemnate unul în Gorj, două în Constanţa şi trei la Iaşi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite