Ministerul Mediului: Probabilitate de a avea inundaţii, nesemnificativă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pericol de inundaţii. Foto: Arhiva Adevărul
Pericol de inundaţii. Foto: Arhiva Adevărul

Nu există o probabilitate semnificativă de procedure a unor viituri cu risc de inundaţii, cel puţin nu până la sfârşitul acestei luni, susţine Ministerului Mediului şi Pădurii (MMP).

Experţii MMP au studiat prognozele meteo pentru următoarele 15 zile şi au calculat probabilitatea inundaţiilor.

Temperaturile maxime vor fi doar uşor pozitive, adică sub pragul riscului unei topiri bruşte aa nămeţilor şi, în consecinţă, al apariţiei inundaţiilor.

De asemenea, Dunărea, care a avut un debit scăzut din cauza secetei din ultimele luni, va prelua fără probleme volumul de apă rezultat după topirii zăpezilor.

Cu toate astea, MMP le-a solicitat autorităţilor locale "să valorifice aceste două săptămâni de aparentă linişte prin începerea neîntârziată a operaţiunilor prevăzute în planurile locale de apărare împotriva inundaţiilor".

Autorităţile locale au fost îndrumate să creeze condiţii de scurgere rapidă a apei rezultate din topirea zăpezii de pe teren, prin degajarea şi decolmatarea şanţurilor, rigolelor, canalelor, albiilor temporare de orice fel, a pâraielor şi cursurilor de apă de interes local, amintind că, potrivit legii, primarii sunt responsabili să prevină orice "situaţie de obturare, chiar şi parţială, a secţiunii de curgere a râurilor şi pâraielor".


Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite