Ministerul Agriculturii: Intervenţia statului pentru reglarea preţului pâinii nu este permisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intervenţia statului nu este permisă în stabilirea preţului pâinii, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. În condiţiile unei pieţe unice europene, aplicarea măsurilor protecţioniste în piaţă nu este admisă.

Potrivit Agerpres, anunţul Ministerului Agriculturii a venit în replică la declaraţia de ieri a preşedintelui Agrostar, Nicolae Ştefan. Acesta din urmă a avertizat că din cauza faptului că Ministerulul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nu a achiziţionat producţia internă de grâu şi nu a creat stocuri până la recolta nouă din acest an, preţul pâinii şi al produselor de panificaţie va creşte cu 10-15% în perioada următoare.

Faptul că piaţa grâului din România funcţionează după aceleaşi reguli ale pieţei unice europene, cu evoluţii excepţionale ale preţului care se încadrează în marja preţurilor practicate la nivel comunitar, reprezintă o evidenţă, care nu poate fi imputată ministrului Agriculturii, se mai precizează în comunicat.

Preşedintele Agrostar susţine că producătorii au fost obligaţi să-şi vândă recolta la un preţ mic pentru a-şi achita datoriile de la bănci.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite