Kovesi: Ministerul Public a decis trimiterea angajaţilor în concediu fără plată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Public a decis reducerea cheltuielilor de personal aşa cum prevede legea, urmând ca fiecare angajat să aibă pe lună 3 zile şi 2 ore de concediu fără plată, a declarat astăzi procurorul general, Laura Codruţa Kovesi, la ieşirea de la discuţiile cu ceilalţi reprezentanţi din justiţie.

Kovesi a spus că fiecare conducere a unităţilor de parchet va decide modul de punere în aplicare a acestor dispoziţii şi zilele în care va fi acordat concediul fără plată, astfel încât să nu fie afectată activitatea parchetelor.

Procurorul general, şeful CSM şi conducerile Ministerului Justiţiei şi instanţei supreme s-au întâlnit  astăzi, la Consiliu, pentru a stabili cum vor aplica legea privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, prin care a se impune concediul fără plată pentru bugetari.

Procurorul general, Laura Codruţa Kovesi. a propus, joi, 12 noiembrie, în Plenul CSM, această întâlnire, pentru a găsi o soluţie de aplicare în sistem a legii privind reorganizarea unor instituţii publice. Kovesi a spus că, la nivelul Ministerului Public, s-a propus varianta în care fiecare angajat să-şi ia când vrea acele zile libere fără plată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite