Ministerul Muncii vrea egalitate intre femei si barbati cand vine vorba de prime si beneficii de asigurare, fara exceptii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principiul egalitatii intre femei si barbati in ceea ce priveste primele si beneficiile din cadrul seviciilor de asigurare se va aplica la toate contractele incheiate dupa 21 decembrie 2012, fara exceptii, conform unui act normativ lansat in dezbatere publica de Ministerul Muncii. In momentul de fata, legislatia autohtona prevede ca sunt anumite situatii in care principiul egalitatii nu se aplica, precum cazurile in care elementul sex reprezinta

Proiectul de lege care modifica OUG nr. 61/2008 privind implementarea principiului egalitatii de tratament intre femei si barbati in ceea ce priveste accesul la bunuri si servicii si furnizarea de bunuri si servicii a fost supus dezbaterii publice de catre Ministerul Muncii (MMFPS), pe site-ul propriu.

Potrivit proiectului legislativ, utilizarea elementului sex ca factor in calcularea primelor si beneficiilor, in cadrul serviciilor de asigurare si a serviciilor financiare conexe, nu trebuie sa determine diferente in materie de prime si beneficii pentru persoana asigurata, in toate contractele noi incheiate incepand cu data de 21 decembrie 2012.

In acest fel, se modifica Legea nr. 61/2008, care stabilea ca diferentierile in functie de sex nu se vor face in toate contractele noi incheiate dupa data de 21 decembrie 2007. Prevederea urma sa se aplice pe o perioada de 5 ani, ceea ce inseamna ca in 2012 se implineste termenul, fiind nevoie de o prelungire, in conformitate cu prevederile Directivei Europene 2004/113/CE.

Citește aici articolul integral avocatnet.ro

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite