Ministerul Educaţiei are în vedere prmovarea unui program naţional pentru combaterea violenţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului are în vedere pentru anul şcolar 2012-2013, pentru prevenirea şi combaterea fenomenului de violenţă în şcoli, promovarea la nivel guvernamental a "Programului naţional pentru combaterea violenţei în şcoli" care se va desfăşura în parteneriat cu Ministerul de Interne.

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul propriu, MECTS este deschis oricăror propuneri tematice şi mizează pe colaborarea cu organizaţiile non-guvernamentale din domeniu, precum şi cu alţi actori sociali care doresc să se implice activ în vederea reducerii şi controlării acestui fenomen.

Reprezentanţii MECTS precizează că sunt în contact permanent cu inspectoratele şcolare judeţene şi cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, atât în ceea ce priveşte raportarea în timp real a cazurilor de violenţă în şcoli, cât şi pentru a putea lua măsurile necesare ce se impun în astfel de situaţii, relatează Agerpres.

"La nivelul structurilor descentralizate ale MECTS există un set clar de proceduri care se aplică în momentul producerii unui eveniment de acest tip. Orice abatere de la aplicarea acestor proceduri va fi ferm sancţionată de către MECTS", precizează ministerul.

Citeşte şi:

Ministrul Educaţiei: Din 2013, toate clasele vor fi supravegheate video. Părinţii vor putea să vadă ce fac copiii lor

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite