Minister sau agenţie pentru fonduri UE?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coaliţia va stabili până la toamnă care va fi soluţia pe care o va adopta, în urma solicitării Comisiei Europene: înfiinţarea unui minister sau a unei agenţii care să se ocupe de gestionarea fondurilor europene.

„Nu am discutat despre numele posibilului ministru sau despre ce vom face exact. Vara este lungă, nu ne grăbim! Luni a fost o primă discuţie", a arătat senatorul UDMR Verestoy Attila. Potrivit unor surse din PDL, cel mai probabil va fi înfiinţată o agenţie care va funcţiona direct în subordinea premierului, deşi mai există o structură similară - Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS), condusă de Cătălin Vătafu, fost consilier al premierului. Această instituţie a fost trecută în martie din subordinea Ministerului Finanţelor sub coordonarea directă a primului-ministru, prin ordonanţă de urgenţă.

În şedinţa de luni a coaliţiei s-a convenit de principiu formarea unei noi structuri guvernamentale în condiţiile în care România are probleme mari cu absorbţia fondurilor UE. Crearea unui nou minister ar presupune însă un vot de validare în Parlament, for care va intră în vacanţă, sesiunea urmând să fie reluată abia în septembrie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite