Militarii şi personalul civil din MApN îşi vor primi integral salariile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militarii şi personalul civil din MApN îşi vor primi integral salariile
Militarii şi personalul civil din MApN îşi vor primi integral salariile

Militarii şi personalul civil din Ministerul Apărării urmează să îşi primească, astăzi, integral salariile pentru luna iunie, inclusiv sporurile de confidenţialitate şi de radiaţii.

"Aşa cum a precizat recent ministrul Apărării Naţionale, au fost întreprinse demersurile necesare, astfel încât în luna iulie să fie achitate integral drepturile salariale pentru personalul armatei. În acest sens, în luna iulie personalul MApN va primi drepturile băneşti aferente lunii iunie, inclusiv sporurile de confidenţialitate şi de radiaţii", a declarat, astăzi, şeful Direcţiei Informare şi Relaţii Publice, Tiberiu Frăţilă, citat de NewsIn.

Ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, declarase, în 6 iulie, că MApN nu are bani decât pentru sporurile amânate la plată soldaţilor şi  gradaţilor voluntari şi subofiţerilor, suma care a fost convenită cu Ministerul de Finanţe fiind de 87 de milioane de lei, ce va acoperi necesarul până la finalul anului, inclusiv restanţele.

"Nu doar o dată mi-am exprimat poziţia de a face în aşa fel încât tot personalul armatei să primească sporuri. În acest sens, am făcut demersuri pe lângă Ministerul de Finanţe ca să identifice aceste sume care sunt necesare. Informaţia de ultimă oră indică faptul că, până în prezent, Ministerul de Finanţe a identificat resurse numai pentru soldaţi, gradaţi si subofiţeri. Sperăm că vor reuşi să găsească resurse şi pentru ofiţeri şi personalul civil", a declarat Stănişoară la începutul lunii.

Între timp, MApN a renunţat la banii de la Ministerul Finanţelor, pentru că a găsit sumele necesare în interiorul propriului buget. "Până acum nu erau lichidităţi, dar, în prezent, s-a făcut o deschidere de credit şi situaţia s-a rezolvat", a precizat Frăţilă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite