Mihai Trăistariu vorbeşte despre comunismul din România într-un documentar pe canalul ARTE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântăreţul Mihai Trăistariu va fi prezent pe canalul francez ARTE într-un documentar în care va prezenta povestea lui despre fapte trăite pe vremea comunismului.

Documentarul, care se va întinde pe şase episoade, cu reportaje din toate ţările comuniste, va fi montat în câteva luni, urmând a fi difuzat pe ARTE. Pentru acest film vor fi inserate imagini cu România, înainte şi după epoca Ceauşescu, relatează Agerpres.

Realizatorii serialului, producători francezi şi regizor ucrainean, au căutat să culeagă păreri şi opinii de la oameni din domenii diferite, din mai multe ţări, care au prins perioada comunismului şi care pot povesti cum au trăit ei acele vremuri.

La aflarea veştii că el a fost românul ales de producătorii documentarului să relateze fapte şi întâmplări din acea vreme, Mihai Trăistariu s-a declarat mai mult decât onorat şi şi-a pus la dispoziţia interlocutorilor tot talentul său de povestitor.

Mihai Trăistariu şi-a amintit şi a relatat experienţe, plăcute sau neplăcute, amuzante sau mai puţin amuzante, dinaintea Revoluţiei din decembrie 1989. Chiar dacă au avut sau nu legătură cu muzica, Mihai Trăistariu şi-a adus aminte, cu zâmbetul pe buze, cum fiecare manual şcolar avea pe prima pagină fotografia lui Nicolae Ceauşescu, cum în vacanţele de vară elevii din toate şcolile erau obligaţi să pregătească un spectacol în cinstea dictatorului sau despre "practica" la cartofi pe care toţi elevii erau obligaţi să o efectueze.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite