Mihai Chiţac va fi eliberat luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Chiţac
Mihai Chiţac

Fostul general Mihai Chiţac va fi eliberat, luni, din penitenciarul Jilava pentru a se interna în Spitalul Floreasca.Generalul este programat la o operaţie la inimă.

Revoluţionarul împuşcat în coloana vertebrală care a câştigat despăgubiri de 10.000 de lei: generalii refuză să-i dea banii

Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a decis, marţi, ca Mihai Chiţac să fie eliberat din penitenciar pentru două luni, începând din 15 februarie, când este programat pentru operaţie.

Mihai Chiţac a mai fost eliberat anterior, pentru trei luni de zile, pe motive medicale.

Astfel, pe 18 septembrie, el a părăsit Spitalul Penitenciar Jilava, iar în cele trei luni a fost supus unor investigaţii medicale, însă nu s-a operat la inimă.

Potrivit raportului Institutului Naţional de Medicină Legală, Mihai Chiţac ar trebui operat, el suferind de diverse boli: cardiopatie ischemică cronică, angor de efort şi de repaus, leziuni coronariene şi altele, indicaţia fiind de intervenţie chirurgicală de revascularizare miocardică. El mai suferă de hipertensiune arterială esenţială severă, stenoză aortică, aritmie, insuficienţă cardiacă, diabet zaharat, dislipidemie, trombocitopenie, adenom prostată. Potrivit raportului, patologia cardiovasculară pe care o prezintă Mihai Chiţac este severă, cu evoluţie imprevizibilă, susceptibilă de complicaţii redutabile, posibil mortale, care pot apărea indiferent dacă acesta se află sau nu în detenţie, dar în mod sigur în lipsa unei asistenţe medicale de specialitate.

Completul de nouă judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a decis, la 15 octombrie 2008, condamnarea la 15 ani de închisoare a generalilor în rezervă Victor Atanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac, în dosarul Revoluţiei de la Timişoara, pentru omor deosebit de grav, precum şi la degradare militară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite