Mihai Chiţac este eliberat pentru 60 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul general Mihai Chiţac este eliberat astăzi, din Penitenciarul Jilava, după ce Curtea Militară de Apel Bucureşti a admis cererea sa de întrerupere a executării pedepsei, pe o perioadă de 60 de zile. Motivul intreruperii pedepsei este o intervenţie chirurgicală la inimă. Decizia este definită.

Potrivit intanţei, pe parcursulul celor 60 de zile, Mihai Chiţac nu poate părăsi teritoriul României, trebuie să anunţe instanţa dacă îşi schimbă domiciliul şi să se prezinte ori de câte ori va fi chemat de organele judiciare.

În timpul procesului, avocata fostului general, Alice Drăghici a explicat că cererea de eliberare este "admisibilă şi fondată", iar "expertiza făcută în acest dosar arată gravele probleme de sănătate pe care le are Chiţac". Ea a subliniat că viaţa lui Mihai Chiţac depinde de această intervenţie pe cord.

INML a trimis o adresă în care se arată că Mihai Chiţac nu poate fi operat la inimă sub pază, iar rudele acestuia au depus un document conform căruia fostul general este programat, joi, pentru internare în vederea unei operaţii pe cord.

Reamintim că,  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a  dispus, în 15 octombrie 2008, condamnarea la 15 ani de închisoare şi degradare militară a generalilor în rezervă Victor Atanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac, în dosarul Revoluţiei de la Timişoara, pentru omor deosebit de grav.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite