VIDEO Metroul ajunge de ieri şi în Bucureştii Noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Modificări în programul metrourilor
Modificări în programul metrourilor

După mai bine de 20 de ani de când au început lucrările, bucureştenii au, de ieri, două noi staţii de metrou: Jiului şi Parc Bazilescu.

Astfel, traseul pe care bucureştenii îl făceau cu RATB-ul în 30 de minute, cu metroul îl pot stăbate acum în doar 12 minute. Noile staţii sunt dotate cu aparate automate de unde pot fi cumpărate biletele şi care acceptă card, monede sau bancnote, dar care nu dau rest. De asemenea, sunt dotate cu lifturi care transportă călătorii de la suprafaţă până pe peron, dar şi pardoseală cu striaţii pentru a ajuta persoanele cu probleme de vedere să se orienteze mai uşor.

Urmează Laminorului şi Lac Străuleşti

Trenurile vor circula la un interval de 8 minute, iar în următorii cinci ani nu vor exista spaţii comerciale în incinta staţiilor, întrucât se află în perioada de garanţie.Inaugurarea celor două staţii s-a făcut în prezenţa directorului Metrorex, Gheorghe Udrişte, a ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, dar şi a premierului Emil Boc.

Gheorghe Udrişte a declarat că lucrările pe Magistrala IV, care în prezent are, pe lângă cele două staţii noi, şi Gara de Nord 2, Basarab 2, Griviţa şi 1 Mai, vor continua de la Parc Bazilescu la Lac Străuleşti, urmând ca în toamnă să lanseze licitaţia pentru execuţia lucrărilor, în valoare de aproximativ 800 de milioane lei. „În iarnă, sper să începem lucrările de structură de la Parc Bazilescu la Străuleşti şi în doi ani şi jumătate să finalizăm investiţia", a spus Udrişte.

Pentru unii bucuresteni, cea mai aşteptată magistrală este cea cu numărul 5 (M5), adică cea din Drumul Taberei, a cărei construcţie a început deja. Ministrul Transporturilor a declarat că în următorii 10 ani se vor deschide alte 65 de staţii noi de metrou, pentru care va fi nevoie de o investiţie de 8,5 miliarde de euro. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite