Metoda "hands free" - în topul copiatului la examenele din sesiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Zgâriate", "hands free" sau "pixuri ultraviolete" sunt ultimele mijloace de copiat folosite de studenţi pentru a trece examenele. Uniunea Naţională a Studenţilor din România(UNSR) a

"Zgâriate", "hands free" sau "pixuri ultraviolete" sunt ultimele mijloace de copiat folosite de studenţi pentru a trece examenele. Uniunea Naţională a Studenţilor din România(UNSR) a prezentat ieri cele mai populare 11 metode folosite de tineri pentru copiat. Pe primele locuri se află hands free-ul şi lucrările servite, cu ajutorul cărora studenţii reuşesc într-o proporţie de 100% să treacă testele. Reprezentanţii studenţilor susţin că hands free-ul e aproape imposibil de depistat.

100% reuşită prin "servite"

A doua metodă preferată de tineri e reprezentată de "servite". Ea este mai des întâlnită în special la facultăţi tehnice şi constă în scrierea informaţiilor pe o hârtie pliată. Metoda e greu de depistat şi are o rată de promovare de 100%. Copiuţele sunt şi ele utilizate, dar acestea necesită foarte multă bunăvoinţă de la profesor.

Cu o rată a depistării foarte ridicată, metoda are un procent al promovării de 80%. Studenţii spun, că fără acordul tacit al profesorilor, copiatul la examene nu ar avea loc. Cu permisiunea profesorilor, tehnicile de copiat sunt în prezent într-o continuă transformare şi dezvoltare, spune Gabriel Petrea, preşedintele UNSR. Printre ultimele metode de copiere găsite de studenţi sunt "zgâriatele", mersul la baie şi pixul cu ultraviolete.

Tinerii cu vederea foarte bună folosesc "zgâriatele"

În opinia studenţilor, "zgâriatele" necesită o muncă laborioasă în ziua dinaintea examenului. Metoda constă în utilizarea urmei lăsate de pix în urma copierii cursurilor. Este folosită de studenţii cu vederea foarte bună.

Are o rată a depistării destul de ridicată, datorită efortului depus de student pentru a vedea ce e scris pe foi. Rata de succes a "zgâriatelor" este de 80%. Studenţii spun că scrisul în palmă, pe bancă, pe picior sau pe adidaşi este o metodă care are destule şanse de reuşită, mai ales că tatuajele au început să devină o modă şi în România.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite