Meteo: Vreme ploioasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presiunea se menţine scăzută în nordul, estul şi în sud-estul continentului cu centrii depresionari în nordul Finlandei, Ţările Baltice şi în nordul Mării Negre. Depresiunea islandeză coborâtă latitudinal până în nordul Insulelor Azore se extinde uşor şi este din ce în ce mai activă  între vestul Arhipelagului Britanic şi sudul Groenlandei.

În acelaşi timp, presiunea este mai ridicată în vest şi nord-vest, din Insula Islanda, peste Arhipelagul Britanic, Europa de Vest şi până în Peninsula Iberică. La noi, vremea este determinată de acelaşi ciclon  al zilelor trecute care a ajuns în nordul Mării Negre. Acesta va aduce nebulozitate accentuată în marea majoritate a zonelor ţării. Va ploua, mai frecvent şi mai abundent în estul, sud-estul teritoriului şi la munte, unde cantităţile de apă vor depăşi 25 de litri pe metru pătrat şi local 50 de litri pe metru pătrat. Vântul va prezenta intensificări în sud şi sud-est. Maximele vor fi cuprinse între 13 şi 23 de grade.

Mâine. Vremea se va încălzi uşor, dar se va menţine  în general instabilă.  Cerul va prezenta înnorări accentuate şi ziua va ploua în estul, nordul şi în centrul ţării, dar pe arii mai restrânse. Ploile, mai ales averse, vor fi însoţite de descărcări electrice. Maximele vor fi cuprinse între 18 şi 26 de grade.

Poimâine. Vremea se va menţine instabilă în jumătatea de sud-est a ţării, unde cerul va prezenta înnorări accentuate şi local va ploua. Ploile, mai ales averse, vor fi însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului. Maximele vor fi cuprinse între 18 şi 27 de grade.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite