Meteo: Zi caldă de primăvară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Azi
Azi

Din Depresiunea Islandeză, extinsă mult în suprafaţă în nord-estul Oceanului Atlantic, s-a izolat un nucleu depresionar în nord-estul şi în estul extrem al continentului, în restrângere treptată.

În restul continentului, de la Marea Mediterană până în nordul Peninsulei Scandinavice, presiunea este în creştere continuă, numai că, la înălţime, în vestul bazinului Mării Mediterane este o masă de aer mai rece, care determină vremea în general instabilă. Şi la noi presiunea va creşte, iar circulaţia slabă dinspre nord-vest va aduce masă de aer de origine oceanică. Aşa că vremea se va menţine mai caldă decât în mod normal la această dată, cu temperaturi maxime cuprinse, în general, între 11 şi 21 de grade, ceea ce înseamnă cu până la 8-9 grade mai mult decât media multianuală. Cerul va fi ceva mai noros în zona Carpaţilor Meridionali, unde izolat va ploua slab. Mâine dimineaţă, temperaturile minime vor fi cuprinse între -3 şi 7 grade, mai scăzute în depresiuni..

MÂINE

Vremea se va menţine mai caldă pentru această dată, dar şi în general frumoasă. Cerul va fi ceva mai noros în Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali, unde mai ales noaptea izolat va ploua slab. Vântul în general slab va prezenta unele intensificări pe crestele înalte ale munţilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 şi 21 de grade, iar cele minime, între -2 şi 8 grade, mai scăzute în depresiuni.

POIMÂINE

Vremea va fi tot mai caldă decât normal, iar în vest şi în sud-vest şi în general frumoasă, cu cer variabil. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros, şi local va ploua. În zona înaltă a Carpaţilor Orientali, precipitaţiile vor fi trecător şi sub formă de lapoviţă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 21 de grade, iar cele minime, între -3 şi 7 grade. Vântul va sufla mai tare la munte.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite