Meteo: Vremea se va răci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă în nord-vestul continentului presiunea se menţine scăzută, în zona Peninsulei Balcanice va continua să scadă, iar instabilitatea vremii se va accentua. În acelaşi timp, în Câmpia Rusă, presiunea va creşte, iar circulaţia estică va aduce aer mai rece din Siberia.

Ţara noastră se află la contactul dintre aerul mai cald şi umed de la înălţime, venit dinspre Peninsula Balcanică şi aerul mai rece de la sol, venit dinspre est. În această structură va ninge în sudul şi în estul ţării, unde cantităţile de apă vor depăşi local 20 de litri pe metru pătrat, dar pe arii mai restrânse şi în centru. În estul Olteniei, în Muntenia, Dobrogea şi în sudul Moldovei, vântul va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 şi 4 grade, mai ridicate pe litoral.

Mâine

Vremea va continua să se răcească. În Muntenia, în Dobrogea, în sudul şi centrul Moldovei, vântul va continua să viscolească ninsoarea ori să spulbere zăpada şi să se formeze troiene. În rest, va ninge slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -10 şi 0 grade, mai ridicate în vest.

Poimâine

Vremea va fi geroasă, îndeosebi noaptea. Va ninge în sudul ţării, iar în sud-est, vântul va sufla moderat cu intensificări pe litoral. În restul teritoriului, va fulgui. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -10 şi 0 grade, mai ridicate în vest, iar cele minime, între -19 şi -9 grade.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite