Meteo: Vremea se menţine caniculară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Temperaturile în weekend
Temperaturile în weekend

Depresiunea Islandeză se află în restrângere şi va ocupa nord-estul Oceanului Atlantic. În restul continentului, îndeosebi în vest şi sud-est, presiunea va continua să crească, dar mai puţin în bazinul Mării Mediterane.

La noi, presiunea se menţine ridicată în masă de aer cald şi uscat, venit dinspre sud-vestul Asiei. În aceste condiţii, vremea va fi călduroasă, caniculară în Muntenia, estul Olteniei, local în Moldova şi Dobrogea, şi izolat în Transilvania, unde cerul va fi mai mult senin, iar starea de disconfort termic accentuată. În vestul ţării şi la munte, înnorările vor fi accentuate, iar după-amiază va ploua. Cantităţile de apă vor depăşi, izolat 20 de litri pe metru pătrat. Maximele vor fi cuprinse între 26 de grade, în Dealurile de Vest, şi 39 de grade, în Lunca Dunării şi în Bărăgan.

Sâmbătă

Vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza în sud şi în est. Presiunea va continua să crească în cea mai mare parte a continentului, îndeosebi în sud-vest şi în centru. Cerul va fi variabil  şi va prezenta temporar înnorări accentuate la munte şi în vestul ţării, unde va ploua. Maximele vor fi cuprinse între 25 şi 35 de grade, iar în Muntenia, sudul şi estul Moldovei, şi vestul Dobrogei, temperaturile vor creşte până la 39 de grade.

Duminică

Vremea se va menţine caniculară. Modificări importante în distribuţia presiunii pe continent nu se vor produce. Aceasta se va menţine ridicată în majoritatea regiunilor, exceptând în nord-vest, unde va fi ceva mai scăzută. La noi, vremea călduroasă se va menţine şi va fi caniculară în sud şi est. Înnorările vor fi mai accentuate la munte, în nord-vest, unde va ploua. Maximele vor fi cuprinse între 30 şi 38 de grade.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite