Meteo: Vreme rece de toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Temperaturile sâmbătă
Temperaturile sâmbătă

În nord-estul Oceanului Atlantic se menţine extinsă depresiunea islandeză, din care s-a desprins un nucleu coborât mult la sud până în nord-vestul Africii.

Aceasta aduce în sud-vestul continentului aer cald de origine tropicală, dar în general instabil. În cea mai mare parte a continentului însă, îndeosebi în nord-vest şi în centru, dar şi în sud-est până în nordul Peninsulei Scandinavice, presiunea este ridicată. În zona ţării noastre, presiunea va continua să scadă, iar circulaţia nordică va aduce tot masă de aer rece, continental- polar.

În aceste condiţii,vremea se va menţinerece. Vor cădea precipitaţii slabe sub formă de ninsoare în Carpaţii Orientali şi în cea mai mare parte a Moldovei şi local sub formă de burniţă în Dobrogea şi Muntenia. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 8 grade.

Duminica: Temperatura se va menţine scăzută

Duminica

Depresiunea islandeză se menţine extinsă în nord-estul Oceanului Atlantic, iar nucleul desprins din aceasta în sud se tot intensifică în nord-vestul Africii. În cea mai mare parte a continentului, presiunea se menţine însă ridicată, iar circulaţia va deveni vestică în nord şi nord-estică în est şi în sud-est. În zona geografică a ţării noastre, presiunea se menţine ridicată, distribuită uniform, circulaţia nord-estică şi slabă, iar masa de aer tot rece, continental-polar.

În aceste condiţii, vremea va fi rece. Cerul variabil va fi ceva mai noros ziua în zonele din exteriorul arcului carpatic şi la munte. Va ninge slab în zona montană şi în Moldova. Izolat în Dobrogea, Muntenia şi Oltenia, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va prezenta unele intensificări în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite