Meteo: Vreme răcoroasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Azi
Azi

Creşterea uşoară a presiunii în bazinul Mării Mediterane şi prelungirea  acesteia către nord, spre Peninsula Balcanică, România şi vestul Ucrainei, până în zona ţărilor baltice, vor despărţi Depresiunea Islandeză, menţinută, coborâtă latitudinal, dar dezvoltată foarte mult în suprafaţă până în Europa Centrală, din nucleul depresionar din Câmpia Rusă.

Frontul zilei de ieri este activ în estul ţării noastre, dar un altul se va apropia dinspre Germania, unde se va genera un nucleu ciclonic în deplasare rapidă către est. Numai că, în spatele frontului amintit, la noi a pătruns  masa de aer rece, continental-polară, care va caracteriza vremea răcoroasă cu temperaturi cuprinse între 15 grade în depresiuni şi în nordul Moldovei şi 24 de grade în Oltenia şi vestul Munteniei. Ziua va ploua în nordul, centrul şi în estul teritoriului, dar mai ales la munte. Cantităţile de apă vor depăşi local 15 litri pe metru pătrat şi izolat 40 de litri pe metru pătrat.

Mâine

Vremea se va încălzi  şi va deveni predominant frumoasă. Cerul va fi variabil cu înnorări  accentuate la munte şi în nord-est, unde trecător va ploua slab. Vântul slab până la moderat va sufla ceva mai tare în estul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 29 de grade.

Poimâine

Vremea va continua să se încălzească şi va fi predominant frumoasă. Cerul, mai mult senin, va fi ceva mai noros, ziua la munte şi în nord-est, unde izolat va ploua. Vântul slab şi moderat va sufla ceva mai tare la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 şi 33 de grade.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite