Meteo: Vreme răcoroasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nucleul de presiune din vestul Arhipelagului Britanic, în deplasare spre est, pe uscat se va extinde în suprafaţă, iar pe frontul rece, ajuns spre sud, în vestul Mării Mediterane va genera un ciclon în deplasare spre Italia.

 În acelaşi timp, presiunile din Peninsula Scandinavică şi din Ţările Baltice, în diminuare, se vor deplasa spre nord. Totodată, ciclonul de origine mediteraneeană din Peninsula Balcanică şi el în diminuare se menţine pe loc, frontul zilei de ieri se va rupe şi se va deplasa repede spre Munţii Ural din cauza creşterii din estul Europei Centrale. La noi, presiunea în creştere şi circulaţia nordică vor menţine cerul cu înnorări accentuate în Oltenia, unde, mai ales ziua, va ploua pe arii extinse. În Banat, Muntenia Dobrogea, Transilvania şi la munte va ploua local, iar în restul teritoriului, izolat. Temperaturiele maxime vor fi cuprinse între 15 şi 25 de grade.

SÂMBĂTĂ

Vremea se va încălzi. Presiunea scade în vestul şi centrul continentului şi în centrul Mării Mediterane şi creşte în zona Câmpiei Ruse. La noi, presiunea va creşte, iar ciclonul din Peninsula Balcanică se va diminua încontinuu în deplasarea spre est. Va ploua pe arii extinse în Dobrogea şi Bărăgan, iar după-amiaza, local în vestul Munteniei, Oltenia şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 26 de grade.

DUMINICĂ

Vremea va continua să se încălzească. Dacă în estul şi în centrul continentului presiunea va creşte, ciclonii din sudul Arhipelagului Britanic, din vestul şi centrul bazinului Mării Mediterane  vor deveni tot mai puternici. La noi, presiunea va creşte. Cerul va fi variabil cu înnorări mai accentuate după-amiaza şi la noapte, la munte şi în est unde local va ploua. În rest, va ploua izolat. Maximele vor fi cuprine între 21 şi 29 de grade.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite