Meteo: Vreme mohorâtă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Azi
Azi

Depresiunea islandeză se va menţine extinsă în nord-estul Oceanului Atlantic şi în Europa Vestică, unde vremea va fi instabilă. În restul continentului, îndeosebi în est, în sud-est şi în zona Peninsulei Iberice, presiunea va creşte.

Ţara noastră se află la zona de contact dintre presiunea mai ridicată din estul şi din nordul teritoriului şi a părţii anterioare a ciclonului mediteraneean, iar circulaţia sudică va aduce aer cald, dar şi mai umed. În aceste condiţii, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal la această dată, cu temperaturi maxime cuprinse între 4 şi 14 grade. Cerul va fi mai mult noros şi local va ploua slab, îndeosebi în vest şi în sud. În Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali, la peste 1.800 de metri altitudine, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi, trecător, de ninsoare.

Mâine

Vremea se menţine caldă. Cerul va fi mai mult noros în cea mai mare parte a ţării şi, îndeosebi ziua, pe arii restrânse, va ploua. Noaptea spre dimineaţa, local în zonele joase, se va produce ceaţă, care, izolat, mai ales în Lunca Dunării, va persista. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade.

Poimâine

Vremea e în continuare frumoasă, cu temperaturi maxime cuprinse între 5 şi 13 grade, ceea ce înseamnă cu 8-10 grade mai mult decât media multianuală. Datorită presiunii ridicate, vremea va fi în general frumoasă la deal şi la munte, iar în zonele joase va fi ceaţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite