Meteo: Vreme instabilă şi răcoroasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare parte a continentului se află în câmp de presiunea scăzută  cu centrii depresionari în nordul Câmpiei Ruse şi în Peninsula Balcanică.

Depresiunea islandeză restrânsă mult în suprafaţă este coborâtă latitudinal până în zona Insulelor Azore, iar în locul ei de origine este prezent un câmp de presiune ridicată format în masa de aer rece de origine arctică.

La noi, presiunea va continua să scadă, iar vremea va fi determinată de evoluţia unui ciclon de origine mediteraneeană. Acesta va aduce ploaie  pe arii extinse, ziua la munte, în sudul, sud-estul şi în centrul ţării, iar la noapte mai ales în jumătatea de vest.

Ploile mai ales averse, vor fi însoţite de descărcări electrice, iar local, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. În rest, va ploua pe arii restrânse. Maximele vor fi cuprinse între 13 şi 23 de  grade.

Mâine: vremea va fi instabilă, îndeosebi în est în sud-est şi centru, dar şi în toată zona de munte, unde cerul va prezenta temporar înnorări accentuate şi va ploua pe arii extinse. Ploile vor fi însoţite de descărcări electrice, iar local, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. În restul teritoriului va ploua pe arii restrânse.  Maximele vor fi cuprinse între 13 şi 23 de grade.

Poimâine: vremea se va menţine instabilă. Cerul va fi temporar noros, mai ales ziua, pe arii relativ extinse la munte, local în nord, nord-est şi centru şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Ploile vor fi însoţite de descărcări electrice, iar local, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între  17 şi 26 de grade.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite