Meteo: Vreme instabilă în vest şi deosebit de caldă în rest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă locul depresiunii islandeze este ocupat de un câmp de presiune ridicată, aceasta se menţine coborâtă în sudul Arhipelagului Britanic şi nord-vestul Africii, din care s-a izolat un nucleu mobil în zona Mării Baltice.

Un sistem frontal leagă aceste două depresiuni din Golful Biscaya peste vestul continentului până în Golful Finic. În restul continentului, presiunea va scădea, exceptând estul Câmpiei Ruse, unde se va menţine ridicată. La noi, presiunea vă scădea, dar va fi distribuită relativ uniform, ceea ce va favoriza instabilitatea atmosferică în vestul şi în nordul ţării, unde va ploua. Ploile, mai ales averse, vor fi însoţite de descărcări electrice, iar izolat canităţile de apă vor depăşi 20 de litri/metru pătrat. Temperatura va scădea, dar circulaţia se va menţine sudică în exteriorul arcului carpatic, unde vremea va fi deosebit de caldă şi va ploua pe arii restrânse, după-amiază, în Oltenia şi nordul Moldovei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 de grade în Dealurile de Vest şi 32 de grade în Câmpia Română.

SÂMBĂTĂ

Vreme în răcire şi în general instabilă. Presiunea va continua să scadă în cea mai mare parte a continentului, mai accentuat în sud-vest şi în zona Finlandei. La noi, presiunea mai scăzută decât vineri va determina vreme în general instabilă în centrul, sudul şi în nord-estul ţării, şi îndeosebi după-amiaza şi seara va ploua în Transilvania, local în Moldova şi Muntenia şi izolat în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 şi 29 de grade.

DUMINICĂ

Vreme în general instabilă. La noi în ţară, izolat, cantităţile de apă vor fi însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 30 de grade.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite