Meteo: Vreme instabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Azi
Azi

Dacă în nordul continentului presiunea se va menţine scăzută, Depresiunea Islandeză va coborî latitudinal şi se va extinde peste Europa Vestică. În acelaşi timp, ciclonul mediteraneean din zona Mării Adriatice se va deplasa spre est, iar în spatele lui, în centrul continentului, presiunea va creşte.

La noi, presiunea va scădea uşor, iar evoluţia vremii va fi determinată de ciclonul mediteraneean din care se va desprinde un nucleu mobil în deplasare spre nord-est. Aşa că vremea va fi instabilă. Va ploua, îndeosebi ziua, în cea mai mare parte a ţării. Ploile, mai ales averse, vor fi însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 de litri pe metru pătrat şi vor fi condiţii de grindină. La munte, la peste 2.000 de metri, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi de de ninsoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade.


Mâine vremea se va menţine în general instabilă şi se va răci uşor. Cerul variabil va fi mai noros în centrul, sudul şi în estul ţării, unde pe arii relativ extinse va ploua mai ales cu caracter de aversă. În restul teritoriului va ploua izolat, iar în zona înaltă de munte precipitaţiile vor fi mixte. Pe arii restrânse, cantităţile de apă vor fi însemnate. Maximele vor fi cuprinse între 9 şi 19 grade.

Poimâine Vremea va fi instabilă în estul ţării şi la munte, unde îndeosebi ziua cerul va prezenta înnorări accentuate şi local va ploua, mai ales cu caracter de aversă şi se vor semnala descărcări electrice. În celelalte zone va ploua izolat. Vântul va continua să prezinte intensificări în sudul şi în estul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite