Meteo: Vreme în general instabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Azi
Azi

Depresiunea Islandeză, coborâtă latitudinal, se menţine activă în vestul continentului, unde vremea este instabilă. În bazinul central al Mării Mediterane, presiunea va fi scăzută, iar în vestul Rusiei şi Ţările Baltice va creşte, dar în sud-est va scădea.

Brâul anticiclonilor (presiune ridicată) subtropicali din nordul Africii se vor ridica latitudinal. La noi, presiunea va creşte uşor, îndeosebi în nord, dar în sud aerul mai rece de la înălţime va aduce temporar înnorări accentuate şi ploi, mai ales cu caracter de aversă. Cantităţile de apă vor fi mai însemnate la munte şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi 20 de grade.

SÂMBĂTĂ

Ploaie în vest, centru şi nord. Modificări importante în distribuţia presiunii de continent nu se vor produce. În vest, aceasta se menţine scăzută, dar în Câmpia Rusă şi în bazinul Mării Mediterane va continua să crească. Şi la noi presiunea va creşte îndeosebi în vest şi în zonele extracarpatice, situaţie în care pe arii relativ extinse va ploua în nordul, centrul şi în vestul ţării. În restul teritoriului, va ploua local, îndeosebi după-amiază. Izolat, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi 21 de grade. 

DUMINICĂ

Vreme uşor instabilă. Dacă în nord-estul Oceanului Atlantic şi în vestul şi în centrul continentului, precum şi la sudul Munţilor Alpi presiunea va scădea, în Câmpia Rusă şi în sud-est aceasta va creşte uşor, condiţii în care, la noi, cerul va fi temporar noros în jumătatea de nord a ţării, unde, mai ales ziua, local va ploua. În restul teritoriului va ploua izolat după-amiaza. Vântul va prezent unele intensificări în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 şi 24 de grade. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite