Meteo: Vreme în ameliorare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un brâu de presiune atmosferică ridicată desparte depresiunea islandeză de un nucleu depresionar desprins din aceasta, care ocupă cea mai mare parte a continentului, îndeosebi Europa centrală, exceptând estul, unde presiunea ridicată împiedică deplasarea nucleului spre Câmpia Rusă.

În zona geografică a ţării noastre, chiar dacă va creşte uşor, presiunea se menţine la valori mai scăzute, iar ciclonul mediteraneean, cu masă de aer cald şi umed, aduce mai multă nebulozitate în vestul, centrul şi nordul ţării, unde, mai ales la noapte, va ploua slab.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, vântul va prezenta unele intensificări la munte. Temperaturile maxime, în scădere în zonele intracarpatice, vor fi cuprinse între 15 grade în Maramureş şi 27 de grade în Muntenia şi Dobrogea.

Mâine

Cerul va fi temporar noros la munte, în nordul şi în centrul ţării, unde, pe arii restrânse, va ploua slab. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, ceva mai noros în cursul nopţii în sud, unde, izolat, trecător va ploua slab. Maximele vor fi cuprinse între 16 grade în nord-vest şi 27 de grade în sud-est.

Poimâine

Vremea va fi în general instabilă şi se va răci. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii extinse în sud-est. Va ploua în jumătatea de nord a ţării şi, izolat, ziua, în sud-vest şi în zona înaltă de munte. Maximele vor fi cuprinse între 12 grade în nord-vest şi centru şi 21 de grade în Lunca Dunării.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite