Meteo: Vreme de toamnă târzie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
AZI
AZI

În vestul şi în nord-vestul continentului se menţine activă depresiunea islandeză. Din aceasta, pe uscat şi în nord, s-a desprins un nucleu depresionar, care se va deplasa către estul Câmpiei Ruse din cauza creşterii presiunii în sudul, în centrul continentului, în zona Mării Baltice şi a Peninsulei Scandinavice.

În zona geografică a ţării noastre, presiunea va creşte şi, în consecinţă, prelungirea Anticiclonului Azoric va ajunge până în estul Mării Negre. La noi, presiunea ridicată, uniform distribuită, circulaţia slabă şi mişcările descendente ale aerului vor determina vremea predominant frumoasă şi în încălzire, cu temperaturi maxime cuprinse între 4 şi 12 grade. La noapte şi mâine-dimineaţă, în zonele joase şi adăpostite, se va produce ceaţă pe arii restrânse.

Mâine

Vremea se va menţine predominant frumoasă, îndeosebi la deal şi la munte, pentru că în zonele joase şi adăpostite se va produce ceaţă, asociată izolat cu depuneri de chiciură. Noaptea şi dimineaţa va fi rece. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 10 grade.    

Poimâine

Vremea va fi în general frumoasă la deal şi la munte, dar în zonele joase, îndeosebi din exteriorul arcului carpatic şi, local, din centru, se va produce ceaţă, asociată cu depunere de chiciură, care izolat va persista. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 11 grade.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite