Meteo: Vreme de iarnă blândă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrii barici principali au o poziţie latitudinală mai nordică decât în mod normal. Astfel, depresiunea islandeză este activă în zona Mării Groenlandei, extinsă în jumătatea nordică a continentului şi peste mările circumpolare.

Aceasta determină circulaţia zonală, de la vest la est, dar şi slabă, situaţie care împiedică pătrunderea aerului rece la latitudini mai sudice. În restul continentului, presiunea va creşte, numai că în est şi în sud‑est, la înălţime, este o masă de aer uşor mai rece. La noi, presiunea va creşte, iar un front slab, venit din Europa Centrală, va influenţa vremea în nordul, în centrul, în nord-estul ţării şi în zona de munte, unde, pe arii restrânse, va ninge slab. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros şi va ninge izolat în vest şi în sud-vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 grad şi 7 grade.

Mâine

Cerul va fi variabil, ceva mai noros în vestul, în centrul şi în nordul ţării, unde izolat, îndeosebi la munte, va ninge slab. Vântul slab şi moderat va prezenta unele intensificări în zona înaltă de munte şi în est. Dimineaţa, în zonele joase şi adăpostite, pe arii restrânse, se va produce ceaţă. Temperaturi maxime: între -2 şi 6 grade.

Poimâine

Cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse vor cădea precipitaţii slabe, mixte în nord-vestul ţării şi predominant sub formă de ninsoare la munte. Vântul slab şi moderat va prezenta unele intensificări în sud-est şi în zona înaltă de munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 1 grad şi 7 grade.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite