Meteo: Vreme caniculară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Temperaturile în weekend
Temperaturile în weekend

La nivelul solului, presiunea se menţine scăzută în vestul continentului, unde, în restrângere, este activă Depresiunea Islandeză.

 În acelaşi timp, presiunea va continua să crească în nordul şi centrul Peninsulei Scandinavice şi nordul Rusiei, dar mai ales în sud-vest şi în centru, unde se va prelungi presiunea ridicată din zona Insulelor Azore. La noi, presiunea se menţine scăzută. În această situaţie, maximele vor fi cuprinse între 30 şi 38 de grade, iar după-amiaza, indicele de confort termic temperatură-umiditate va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi senin în sud şi sud-est şi ceva mai noros spre seară şi la noapte în vestul şi nordul ţării, unde va ploua. Aici, vântul se va intensifica şi va lua aspect de vijelie, iar cantităţile de apă vor depăşi 20 de litri pe metru pătrat.

SÂMBĂTĂ

Vremea va fi instabilă. Depresiunea Islandeză se va menţine în vestul Arhipelagului Britanic şi în zona Mării Nordului, dar va continua să crească în nordul, în sud-vestul şi centrul continentului. La noi, presiunea va creşte, dar în jumătatea de nord a ţării va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi 20 de litri pe metru pătrat. În rest, vremea va fi caniculară, iar indicele de confort termic temperatură-umiditate va depăşi 80 de unităţi. Maximele în scădere, în jumătatea de nord, vor fi cu cuprinse între 23 de grade în depresiuni şi 36 de grade, în sud şi est.

DUMINICĂ

Vremea se va menţine instabilă. Dacă Depresiunea Islandeză se va extinde în nord-vestul şi nordul continentului, presiunea va continua să crească în sud-vestul, centrul continentului şi spre estul continentului, până în centrul Câmpiei Ruse. La noi presiunea va creşte, iar vremea va fi instabilă. Cerul va prezenta înnorări accentuate şi va ploua în sudul, centrul şi estul ţării. Maximele, în scădere, în sud, vor fi cuprinse între 23 şi 31 de grade.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite