Meteo: Vreme călduroasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Temperaturile în weekend
Temperaturile în weekend

În ultima zi de vară, vremea va fi călduroasă şi senină, temperaturile cele mai ridicate menţinându-se, la fel ca în zilele precedente, în vest şi sud-vest.

La munte, îndeosebi dimineaţa şi seara, vremea va fi mai răcoroasă, iar vântul va prezenta intensificări temporare în Munţii Banatului şi în jumătatea vestică a Carpaţilor Meridionali. Totuşi, în general, temperaturile vor marca o creştere faţă de zilele trecute. De asemenea, vremea se va încălzi uşor şi pe litoral, unde va predomina un cer senin.

Temperaturile diurne vor fi cuprinse între 23 şi 25 de grade, iar în apă acestea nu vor depăşi 24 de grade. În Europa, în nordul şi centrul Europei, Peninsula Italică, sudul şi centrul Ucrainei, vremea va fi instabilă cu ploi şi intensificări ale vântului. Pe alocuri, în zona Munţilor Alpi, aversele vor avea caracter torenţial şi va cădea grindină. În restul continentului, va predomina o vreme frumoasă cu cer variabil spre mai mult senin.

Sâmbătă

Vremea se menţine caldă. În general, temperaturile se vor păstra la fel ca în ziua precedentă, astfel că toamna va sosi doar în calendar.  La munte, cerul va fi variabil în masivele din vestul ţării şi senin în rest. La mare, temperatura aerului va continua să crească uşor, valorile termice urmând a se situa uşor peste mediile climatologice.

Duminică

Vremea va fi frumoasă şi caldă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate mai ales la munte, în Munţii Banatului. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative faţă de intervalul precedent. Maximele vor fi cuprinse între 27 şi 32 de grade.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite