Meteo: Vreme caldă şi predominant frumoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câmpul de presiune ridicată din zona Insulelor Azore, în creştere spre nord, împinge Depresiunea Islandeză spre est şi ocupă vestul, nord-vestul, centrul şi sud-vestul continentului.

Un front care uneşte o serie de zone depresionare din nord-vestul Africii peste Europa Centrală până în nordul Peninsulei Scandinavice determină vremea instabilă. În restul continentului, presiunea în creştere blochează deplasarea frontului amintit spre est. Şi în zona geografică a ţării noastre presiunea va creşte, circulaţia va fi slabă predominant dinspre sud, situaţie în care vremea va fi caldă şi predominant frumoasă. Cerul mai mult senin va fi ceva mai noros după-amiază la munte şi în sudul ţării, unde este posibil ca, izolat, să plouă slab. Vântul în general slab va sufla moderat în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 şi 28 de grade, mai scăzute pe litoral.

SÂMBĂTĂ

Va fi deosebit de cald. În Europa centrală şi în vestul Mării Mediterane, în restrângere către sudul Munţilor Alpi, se menţine o zonă depresionară. La noi, presiunea va fi tot ridicată. Aşa că cerul va fi variabil după-amiază la munte şi în sudul extrem al ţării, unde vor fi condiţii ca trecător să plouă slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 30 de grade, mai scăzute pe litoral.

DUMINICĂ

Vreme călduroasă. În vest şi în centru se va menţine zona depresionară din care coboară spre sud, până în centrul Mării Mediterane, un front. În est şi în sud-est, inclusiv la noi, presiunea se menţine ridicată, condiţii în care cerul mai mult senin va deveni variabil după-amiaza la munte, unde vor fi condiţii ca izolat să plouă slab, ca vara. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 30 de grade, mai scăzute pe litoral.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite