Meteo: Vreme caldă şi în general instabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Temperaturile vineri
Temperaturile vineri

Presiunea va scădea în cea mai mare parte a continentului, astfel că depresiunea islandeză va ocupa jumătatea nordică a continentului, cu doi nuclei depresionari, unul în sudul Mării Baltice şi altul în nordul Rusiei.

În jumătatea sudică sunt activi nuclei ciclonici în vestul Peninsului Iberice, sudul Franţei şi în vestul Ucrainei. Şi la noi, presiunea va scădea, iar circulaţia sudică la nivelul solului şi sud-vestică la înălţime va aduce mase de aer cald, dar şi, în general, instabil. Ziua, cerul va prezenta temporar înnorări accentuate şi local vor cădea averse în cea mai mare parte a ţării, mai ales în sud-vest şi la munte. La noapte va ploua pe arii extinse în interiorul arcului carpatic şi izolat în restul teritoriului. Cantităţile de apă vor depăşi izolat 15 litri pe metru pătrat şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 14 şi 24 de grade.

SÂMBĂTĂ

Vreme în general instabilă. Cea mai mare parte a continentului se menţine în câmp de presiune scăzută. Numai în sud-vest, presiunea este mai ridicată. În zona ţării noastre, presiunea va fi scăzută, dar circulaţia se va reorienta dinspre nord. Aşa că cerul va fi temporar noros şi va ploua ziua pe arii extinse în nordul şi în centrul ţării şi local în rest, iar noaptea, mai ales în sud şi în sud-vest. Cantităţile de apă izolat vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 14 şi 24 de grade.

DUMINICĂ

Vreme în răcire. La noi, cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii extinse în jumătatea de est a teritoriului şi local în rest. Noaptea, precipitaţiile se vor restrânge începând din vest, dar la munte şi trecător în Moldova vor fi mixte. Vântul va prezenta intensificări în estul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite