Meteo: Vreme caldă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, vremea se va menţine caldă, dar va deveni instabilă în cea mai mare parte a ţării. Câmpul de presiune ridicată de origine groenlandeză ce a intrat în nordul Oceanului Atlantic va coborî uşor spre sud şi din această cauză se va extinde spre est ca o prelungire către Europa Centrală.

Astfel, ciclonul de origine islandeză ce a acţionat deasupra Peninsulei Scandinave şi în nord-vestul Rusiei va slăbi în intensitate şi se va retrage către extremitatea nordică a continentului. La noi, cerul va prezenta înnorări temporar accentuate  şi  vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului în jumătatea vestică a ţării şi pe arii mai restrânse în restul ţării. Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 20 de litri pe metru pătrat şi vor exista condiţii de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 30 de grade, iar cele minime între 7-17 grade.

Mâine

Vremea va fi instabilă. Cerul va prezenta înnorări în cursul zilei şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în restul ţării, în special la deal şi la munte. Izolat, cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi vor exista condiţii de grindină. Temperaturile vor fi în scădere, dar apropiate de normele climatice ale perioadei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 şi 26 de grade, iar cele minime între 16-17 grade.

Poimâine

Vremea  se va menţine instabilă. Cerul va prezenta înnorări accentuate şi mai ales în cursul nopţii vor fi averse, descărcări electrice şi scurte intensificări ale vântului în jumătatea de est a ţării şi pe arii mai restrânse în vest. Izolat se vor înregistra cantităţi însemnate de apă şi condiţii de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 17-25 de grade, iar cele minime  între 16-17 grade, uşor mai ridicate pe litoral.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite