Meteo: Temperaturi ridicate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presiunea atmosferică va continua  să scadă în cea mai mare parte a continentului, mai accentuat în vest şi în nordul Mării Baltice, exceptând sud-estul Câmpiei Ruse şi bazinul Mării Mediterane, unde se va menţine ridicată.

Şi la noi presiunea va scădea, circulaţia sudică va aduce masă de aer cald, iar un front atmosferic dinspre Europa Centrală se va apropia de vestul şi de nord-vestul ţării. În aceste condiţii, vremea se va încălzi şi va deveni călduroasă în majoritatea zonelor ţării, cu temperaturi maxime cuprinse între 27 şi 35 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul şi în sudul ţării. Cerul variabil va prezenta înnorări ceva mai accentuate după-amiaza la munte şi în nordul teritoriului, unde va ploua izolat, iar la noapte, în vest, unde va ploua local. Ploile, mai ales  averse, vor fi însoţite  de descărcări electrice.

Mâine

Vremea va deveni instabilă în jumătatea de vest a ţării, unde pe arii extinse va ploua cu caracter de aversă. În restul teritoriului, vremea se va menţine călduroasă, iar instabilitatea atmosferică se va manifesta pe arii restrânse.  Maximele vor fi cuprinse între 20 de grade în Dealurile de Vest şi 35 de grade în Câmpia Română.

Poimâine

Vremea va fi în general instabilă şi răcoroasă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va prezenta temporar înnorări accentuate şi pe arii relativ extinse va ploua. Ploile, mai ales averse, vor fi însoţite de descărcări electrice, iar local cantităţile de apă vor fi însemnate. Maximele vor fi cuprinse între 18 şi 28 de grade, mai ridicate în sud-est.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite