Meteo: Temperaturi ridicate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presiunea atmosferică se va menţine scăzută în vestul şi în nord-vestul continentului, unde vremea va deveni din ce în ce mai instabilă. În restul continentului, din Insulele Azore, peste Marea Mediterană până la Munţii Caucaz, dar şi în sudul Câmpiei Ruse, presiunea este ridicată.

Dar, în a doua parte a intervalului, presiunea va scădea în Europa Centrală, unde se va extinde depresiunea islandeză. La noi, presiunea ridicată va începe să scadă treptat. Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în Câmpia de Vest şi în Câmpia Română, unde, după-amiază, indicele de confort termic (temperatură-umezeală) va depăşi izolat pragul critic de 80. Cerul, variabil, va prezenta temporar înnorări mai accentuate după-amiază la munte, iar la noapte şi în nord-vestul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 şi 35 de grade.

Mâine

Vremea se va menţine caniculară după-amiază, în sud şi în sud-est. Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în zonele de munte şi în nord-vest, centru şi în nord, apoi, pe arii mai restrânse, şi în restul teritoriului. Aversele vor avea caracter torenţial şi se vor semnala vijelii. Maximele vor fi cuprinse între 26 şi 36 de grade.

Poimâine

Vremea va fi instabilă şi se va răci. Cerul va prezenta înnorări accentuate şi va ploua pe arii extinse. Ploile, cu caracter de aversă, vor fi însoţite de descărcări electrice şi de intensificări ale vântului. Cantităţile de apă vor fi mai însemnate în estul ţării. Maximele vor fi cuprinse între 18 şi 26 de grade.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite