Meteo: Primăvara e la noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Azi
Azi

Depresiunea Islandeză ocupă nord-estul Oceanului Atlantic şi nord-vestul continentului, iar în nord şi în nord-est este o zonă de presiune scăzută care se prelungeşte spre sud, la vest de Munţii Ural, până în nordul Mării Caspice.

În restul continentului, îndeosebi în sud-vest şi în centru, presiunea va creşte. În acelaşi timp, ciclonul mediteranean din nordul Italiei, în stingere treptată, se va deplasa spre Marea Egee. La noi, presiunea va creşte, iar circulaţia va aduce masă de aer oceanic, situaţie în care vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată, cu temperaturi maxime cuprinse între 14 şi 24 de grade. Cerul va fi ceva mai noros în vestul, centrul şi în nordul ţării, dar mai ales la munte, unde pe arii restrânse trecător va ploua slab.

MÂINE

vremea se va menţine caldă, deşi temperatura va scădea uşor. Cerul va fi ceva mai noros ziua la munte, unde numai izolat va ploua slab. Vântul va sufla în general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiuni şi în nordul ţării şi 22 de grade în sud, iar cele minime, între -3 şi 7 grade.

POIMÂINE

 vremea va fi tot caldă pentru această dată. Cerul variabil ziua se va înnora treptat spre seară şi noaptea în estul ţării la munte, unde cu totul izolat va ploua slab. Vântul va sufla ceva mai tare la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 şi 21 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud, iar cele minime, în general, între -4 şi 6 grade.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite