Meteo: Cod galben de furtună în aproape toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Temperaturile azi
Temperaturile azi

În sud-vestul continentului, coborâtă latitudinal, se tot extinde Depresiunea Islandeză, care antrenează din Peninsula Iberică până în Germania aer cald şi umed şi în consecinţă vremea este foarte instabilă.

Din aceasta, în sudul Mării Baltice s-a izolat un nucleu depresionar din care spre sud până în Câmpia Panonică evoluează un front în deplasare spre est. La noi, presiunea va creşte la noapte, iar frontul amintit va traversa ţara de la vest la est. Aşa că va ploua pe arii relativ extinse. Ploile, mai ales averse, vor avea şi caracter torenţial, vor fi însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului care pot lua aspect de vijelie.

Cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 de litri pe metru pătrat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 grade în dealurile de vest şi 30 de grade în sud-est. Adminstraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod galben de furtună începând din această după-amiază şi până mâine-dimineaţă. Sunt vizate toate judeţele, cu câteva excepţii: Timiş, Arad, Bihor, Sălaj şi Satu Mare.

Mâine

Vremea va fi în general instabilă în jumătatea de est a ţării, unde, îndeosebi ziua, cerul va prezenta înnorări mai accentuate şi pe arii restrânse va ploua. Ploile, mai ales averse, vor fi însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului, vremea va fi predominant frumoasă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 şi 25 de grade.

Poimâine

Presiunea în creştere va determina vremea predominant frumoasă şi caldă. Cerul variabil, mai mult senin, va prezenta temporar înnorări ceva mai accentuate după-amiaza în zona de munte, unde vor fi condiţii ca izolat să plouă slab. Vântul, în general slab, va prezenta intensificări trecătoare la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 şi 27 de grade.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite