Meteo: Căldură de primăvară în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Temperaturile vineri
Temperaturile vineri

Chiar dacă este în scădere uşoară, presiunea va fi mai ridicată din nord-vestul continentului peste Europa Centrală până în Peninsula Balcanică şi în estul Mării Mediterane.

Dar în nord-vest, unde în mod normal este anticiclonul azoric, coborâtă mult latitudinal, este activă Depresiunea Islandeză, în timp ce în estul extrem al continentului, aceasta se menţine scăzută. Ţara noastră se află pe brâul de presiune ridicată, care face legătura între nord-vest şi sud-estul continentului, în care vremea este frumoasă. Aşa că presiunea ridicată, circulaţia slabă şi mişcările descendente ale aerului menţin vremea frumoasă şi mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, mai mult senin la munte, iar vântul va sufla slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi 24 de grade, iar cele minime, între -2 şi 8 grade.

SÂMBĂTĂ

Vreme frumoasă. Chiar dacă este în scădere uşoară, presiunea va fi mai ridicată din nordul arhipelagului britanic, peste Europa Centrală, până în estul Mării Mediterane. În aceste condiţii, vremea se menţine mai caldă decât în mod normal la această dată, cu temperaturi maxime cuprinse între 12 şi 22 de grade. Cerul va fi variabil, ceva mai noros în nord-estul ţării şi la munte, unde vor fi condiţii ca izolat să plouă slab.

DUMINICĂ

Vreme caldă şi predominant frumoasă. Presiunea în scădere în cea mai mare parte a continentului se va menţine mai ridicată în nord-vest, iar periferia unui front va influenţa vremea în nord-estul ţării noastre şi la munte, unde vor fi condiţii ca izolat să plouă slab. Dimineaţa, pe văi vor fi condiţii de ceaţă. Maximele vor fi cuprinse între 12 şi 22 grade.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite