Meteo:Vreme caniculară şi de seceriş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Temperaturile în weekend
Temperaturile în weekend

Presiunea se va menţine scăzută în jumătatea de nord a continentului, unde este foarte mult extinsă, pe uscat, Depresiunea Islandeză, care determină vremea în general instabilă. În bazinul Mării Mediterane, mai ales în nord, la adăpostul Munţilor Alpi, presiunea va scădea uşor şi se vor genera formaţiuni ciclonice.

În timp ce în vestul continentului presiunea va creşte. În zona geografică a ţării noastre, presiunea nu va suferi modificări importante, circulaţia predominantă va fi sudică, situaţie în care vremea va fi călduroasă, caniculară în Banat, Oltenia, Muntenia, sud-estul Moldovei  şi în sud-vestul Transilvaniei. Cerul va fi mai mult senin şi  va prezenta unele înnorări după-amiază şi noaptea, la munte în nordul ţării, unde va ploua slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 şi 38 de grade.

Sâmbătă

Vreme de vacanţă. Presiunea se va menţine scăzută în jumătatea de nord a continentului, iar în vest va creşte. La noi, fronturile din Europa Centrală vor fi departe, situaţie în care, vremea se va menţine caniculară în Banat, Oltenia, Muntenia, Moldova, iar local în Crişana şi Transilvania. Va ploua după-amiaza la munte, în nord, nord-est, iar noaptea în vest. Maximele vor fi cuprinse între 29 şi 32 de grade.

Duminică

Vremea se va menţine caniculară. Dacă în nord-estul, estul şi nord-vestul continentului presiunea se va menţine scăzută, în sud-vest şi în centru va creşte. La noi, presiunea nu va suferi modificări importante, iar în vestul, centrul şi nordul ţării, după-amiaza şi noaptea va ploua, iar vântul se va intensifica. Maximele vor fi cuprinse între 25 de grade, în Dealurile de Vest, şi 28 de grade, în Câmpia Română.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite