Melcii autohtoni ajung pe mesele strainilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inginerul Gheorghe Ilina din judetul Valcea si-a deschis o ferma de crestere a melcilor pentru ca domeniul irigatiilor in care este specializat nu mai este profitabil. Pentru a demara afacerea, Ilina

Inginerul Gheorghe Ilina din judetul Valcea si-a deschis o ferma de crestere a melcilor pentru ca domeniul irigatiilor in care este specializat nu mai este profitabil. Pentru a demara afacerea, Ilina s-a adresat Directiei Agricole pentru a-l ajuta sa obtina o finantare. Cu ajutorul specialistilor agricoli, intreprinzatorul a luat un credit de 20.000 de dolari din Fondului International de Dezvoltare a Agriculturii (FIDA). "Ideea mi-a fost data de un strain care mi-a spus despre delicatesele care pot fi preparate din melci. Si pentru ca am teren pe malul Oltului, la Raureni, a fost simplu sa-mi organizez o astfel de ferma", povesteste Gheorghe Ilina. El spune ca pentru a fi vanduti, melcii trebuie sa aiba cel putin 15 grame, la aceasta greutate ajungand dupa un an si patru luni de la depunerea oualor. Productia pe care intreprinzatorul o va obtine anul acesta este estimata la aproximativ 15 tone. Cu banii pe care ii obtine spera sa acopere investitia facuta, avand in vedere ca un kilogram de melci se vinde cu 4-5 euro. "Pentru ca in Romania produsele din melci nu sunt cautate, m-am orientat catre pietele externe. Astfel, am semnat un contract cu o firma din Italia care imi va prelua intreaga productie", a mai spus Ilina.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite