UPDATE Medicii de familie infirmă că ar renunţa la protest şi că ar semna noul contract

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii medicilor de familie, prin preşedintele Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF), Doina Mihăilă, şi prin preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei/Medicină Generală (SNMF),  Rodica Tănăsescu, au infirmat informaţiile apărute pe agenţia de ştiri Mediafax referitoare la încetarea protestului medicilor de familie.

"Dorim să infirmăm categoric ştirea aparută pe Mediafax. Ne miră foarte tare lipsa de profesionalism cu care a fost tratată această ştire, care ne face astfel un deserviciu imens. În niciun caz nu s-a pus problema semnării contractelor. S-a pus problema să ne manifestăm disponibilitatea de a facilita procesul de contractare după încheierea protestului, în sensul de a depune dosarele fără cererea de contractare sau cu cererea nesemnată, pentru a evita aglomeratia de la casele de asigurări", se arată într-un comunicat de presă semnat deopotrivă de reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie şi Societăţii Naţionale de Medicina Familiei/Medicină Generală.

În această dimineaţă, agenţia Mediafax informa că medicii de familie au decis să renunţe la protest şi să semneze noile contracte, pentru că "pacienţii nu au nicio vină".

Preşedintele Patronatului Medicilor de Familie a spus că negocierile privind prevederile noilor acte normative vor continua în perioada următoare şi speră că vor fi găsite soluţii.

Reprezentanţii medicilor de familie anunţau, miercuri, în urma discuţiilor cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi cu  preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, că nu vor semna noul contract-cadru şi că începnd cu 14 iunie vor percepe taxe pentru consultaţii.

În cadrul discuţiilor cu Ministerul Sănătăţii şi cu CNAS, reprezentanţii medicilor de familie au cerut 200 de milioane de lei pentru întreţinerea cabinetelor. Oficialii de la Sănătate au declarat că nu pot susţine o asemenea cheltuială.

Potrivit preşedintelui CNAS; Lucian Duţă, 100 de milioane de lei le-au fost daţi medicilor de familie prin normele la contractul cadru.

Acesta preciza miercuri că 35% dintre medicii de familie din România au semnat contractele de servicii cu casele de asigurări de care aparţin, ponderea semnatarilor în Capitală fiind de 40%.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite