Medicii şi spitalele au nevoie de pază

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Interlopii nu se jenează să-și regleze conturile nici măcar în spitale
Interlopii nu se jenează să-și regleze conturile nici măcar în spitale

Colegiul Medicilor din România cere autorităţilor să adopte măsuri suplimentare de protecţie a personalului medical.

Colegiul Medicilor din România (CMR) salută inițiativa Ministerului Sănătății de înăsprire a pedepselor pentru actele de amenințare sau violență la adresa personalului medical în timp ce aceștia își desfășoară profesia. CMR consideră însă că acest lucru nu este suficient, dacă nu sunt luate și măsuri reale de protecție a personalului medical.
Colegiul le propune autorităților centrale și locale să adopte măsuri suplimentare, vitale, de protecție a personalului medical și anume paza eficientă a unităților medicale și să asigure intervenția eficientă și rapidă atunci când este nevoie.
“Este important să protejăm în mod real siguranța medicilor în exercitarea profesiei. Faptul ca o persoană va fi sancționată după ce a exercitat un act de violență asupra unui medic nu va fi de real folos pentru că acel medic va suferi deja o violență. Nu minimalizăm inițiativa autorităților, ci încercăm să aplicăm acele măsuri care să protejeze viața și sănătatea personalului medical. Într-o societate care nu își respectă medicii, cazurile de agresiuni verbale sau fizice la adresa personalului medical cresc de o manieră îngrijorătoare și de aceea este necesar ca și măsurile luate să împiedice și să reducă această tendință”, a declarat prof. dr. Vasile Astărăstoae, președintele Colegiului Medicilor din România.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite