Media cu cântec de la Oneşti, rezolvată pe şest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Colegiului „Nadia Comăneci“ din Oneşti ar fi încheiat ilegal situaţia şcolară a Biancăi, fata Corinei Marin, şeful Departamentului de Resurse Umane din Ministerul Educaţiei.

Bianca Marin (18 ani), elevă în clasa a XI-a a Colegiului „Nadia Comăneci" din Oneşti, are situaţia şcolară încheiată, cu toate că n-a dat teza de Limba şi Literatura Română şi, mai mult, a absentat în ultima lună de şcoală. „Adevărul" a dezvăluit, săptămâna trecută, scandalul a cărui protagonistă  este Bianca, fata Corinei Marin (şeful Departamentului de Management şi Resurse Umane din Ministerul Educaţiei).

Motivul pentru care Bianca a absentat de la teză este acela că, în acea zi, a participat la faza naţională a Concursului de Cultură şi Spiritualitate Românească. Eleva a ajuns însă acolo fără să se prezinte la etapa locală. În acest scandal este implicat şi fostul ministru interimar al Educaţiei, Liviu Pop, care susţine că a dat un ordin (de care beneficiază şi Bianca Marin) cu bună intenţie.

Bogdan Romandaş, directorul liceului, ar fi făcut înscrisul în catalogul clasei, trecând peste decizia profesoarei de Română, Ana Maria Dogaru, care a refuzat să treacă nota obţinută de elevă la Olimpiada naţională în locul notei de la teza la care Bianca Marin lipsise.

Încăpăţânarea profesoarei de Română

„S-au făcut multe presiuni ca să-i închei media fetei, însă nu am acceptat, deoarece era ilegal. Au fost chemaţi tot felul de oameni la şcoală care încercau să mă lămurească să trec nota la teză. A venit chiar o profesoară de Română ieşită la pensie, actual consilier local din Oneşti, care mi-a zis că am un idealism nepotrivit pentru zilele în care trăim. Apoi m-a avertizat că, dacă nu închei media fetei, voi avea repercusiuni pentru că şi ea a avut, acum câţiva ani, când nu a pus-o pe Bianca Marin să prezinte festivalul «Ti Amo»", a spus Ana Maria Dogaru, profesoara de Română a Biancăi Marin.

Mai mult, marţi s-a întrunit Consiliul de Administraţie al şcolii şi a emis o hotărâre conform căreia profesoara de specialitate trebuia să treacă nota în catalog, iar răspunderea să revină în totalitate Consiliului de Administraţie.

„Îmi invocau acel ordin emis de ministrul interimar Liviu Pop, prin care la un elev olimpic trebuie să se treacă nota 10 la teză. Nu am cedat deoarece ordinul a fost emis pe 29 iunie, iar anul şcolar se încheiase pe 22 iunie. Nu se aplică retroactiv", a mai explicat profesoara Dogaru.

„Nu mi se pare normal"

Presiunile au continuat, ba chiar una dintre cele mai bune prietene ale profesoarei a fost pusă de directorul liceului să o convingă că nu este bine ceea ce face. „Eu nu am nimic, Doamne fereşte, cu elevii olimpici. Am vrut doar să existe o cale legală de a echivala rezultatul la Olimpiadă cu nota la teză", a precizat Ana Maria Dogaru.

Miercuri, profesoara a fost anunţată că s-a emis o altă hotărâre a Consiliului de Administraţie care trebuie pusă în aplicare în 24 de ore. „Eu eram prinsă cu examenul de Bacalaureat şi ei mă tot sunau ca să-mi dea hotărârea şi să o pun rapid în aplicare, adică să trec nota fetei în catalog. Nu mi se pare normal ca seara, pe la ora 19.00, să mă duc în oraş şi să mă întâlnesc cu cineva care să îmi dea o hotărâre a Consiliului de Administraţie", a adăugat dascălul.

De joi, toate presiunile au încetat, deoarece directorul Romandaş şi-ar fi luat inima în dinţi şi ar fi încheiat chiar el situaţia şcolară, potrivit unor surse din cadrul şcolii.

Contactat de jurnaliştii  de la „Adevărul", directorul a spus că preferă să nu mai comenteze, dar că, la momentul oportun, reprezentanţii şcolii îşi vor exprima punctul de vedere, „corect şi cinstit, pe documente". (a contribuit Raluca Sofronie)

"S-au făcut multe presiuni ca să-i închei media fetei, însă nu am acceptat, deoarece era ilegal. ''
Ana Maria Dogaru profesoară de Română

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite