Masă rotundă „Adevărul“: cum salvăm caii Deltei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La trei luni de la scandalul iscat în Delta Dunării, în zona Letea, pe marginea capturării a aproape 50 de cai semisălbatici, redacţia „Adevărul“ va găzdui mâine o dezbatere la care vor participa atât specialişti, cercetători cât şi autorităţi din Tulcea.

În luna mai, sub ochii autorităţilor din Deltă, mai mulţi cai au fost urcaţi în maşini pentru a fi duşi spre abatoare private şi apoi exportaţi în Italia.

Cercetătorii şi fundaţiile pentru protecţia animalelor au protestat şi au încercat să salveze cabalinele. Localnicii şi autorităţile şi-au revendicat dreptul la proprietate asupra animalelor. Până în prezent nu a avut loc o dezbatere civilizată între cele două tabere. Ziarul „Adevărul" va redeschide mâine discuţia pe tema cailor Deltei.

Dezbaterea va fi înregistrată mâine şi transmisă  miercuri pe site-ul adevarul.ro. Caii semisălbatici din Delta Dunării au fost până nu demult sursă de materie primă pentru salam italienesc.

Lăsaţi liberi de proprietari în zonă, aceştia s-au înmulţit în sălbăticie. De aproximativ 4-5 ani au devenit obiectiv de cercetare pentru reprezentanţii Institutului Naţional de Cercetare Delta Dunării.

TENSIUNI

La 17 mai 2011, Primăria C.A. Rosetti a strâns în ţarcuri 50 de cai pentru a-i trimite la un abator din ţară. Fundaţiile pentru protecţia animalelor au oprit acţiunea şi au început salvarea cabalinelor.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite